3 uker til Tiger Talks!

Nå er det bare 3 uker igjen til årets viktigste konferanse. Har du enda ikke bestilt billett? Gjør det HER

"Mangfold mobiliserer: Pionerer, politikere og ledestjerner."

Velkommen til Vulkan Arena torsdag 25. mai fra kl. 08.30 - 13.00.
Få med deg kunnskap til bruk på jobb, og til ettertanke i hverdagen.

Her kan du lese om programmet:

Marco Elsafadi – konferansier
Marco var konferansier på første utgave av Tiger Talks, og alle tilbakemeldingene tyder på at han var ønsket tilbake av alle. Marco er en kjent profil innen det norske basketball-miljøet, med lang fartstid for flere norske basketballag. Han har også vært programleder i TV og på en rekke norske scener med sine foredrag. I 28 år har han jobbet med sårbare ungdommer på oppdrag fra barneverntjenester og kommuner rundt i landet. Marco er en formidler som skaper optimisme, inspirasjon og ettertanke.

Del 1 : Dagens utfordringer

Kevin Rydland – måtte bytte navn for å få jobben.
Det er fortsatt betydelig vanskeligere å få et jobbintervju hvis du har utenlandsk navn. Med en far fra Sri-Lanka, hadde ikke Kevin et typisk norsk etternavn. Etter flere avslag, ble det åpenbart for han at han burde bytte navn. Hør historien om hva som skjedde da han gikk fra å være Kevin Marianayagam til Kevin Rydland.

Ny i Norge, fra Ukraina, Artem - språkpraktikant hos Centrum Tigers IF
Norge har det siste året tatt imot mer enn 40.000 flyktninger fra Ukraina. Hvordan oppleves dette, og hvordan blir de tatt imot i arbeidslivet? Vi får besøk fra Den ukrainske forening i Norge som vil fortelle oss om hvordan det er å være ny i Norge, og hva vi alle kan gjøre for å ta imot de som har flyktet fra krigen.

Lise Klaveness – president i Norges Fotballforbund
En knapp måned etter at Lise Klaveness ble valgt inn som første kvinnelige president i Norges største idrettsforbund leverte hun en tordentale som fikk hele fotballverden til å sperre opp øynene: En tale som handlet om menneskerettigheter, demokrati og mulighet til å drive med idrett uavhengig av farge på huden, kjønn og hvem man elsker. Lise ble i 2022 kåret til årets navn av VG.

Del 2: Gode initiativ

Anine Smith og Irene Kinunda Afriyie, Fargespill
Fargespill er en metode for hvordan vi mennesker møter hverandre. Metoden fokuserer på den enkeltes ressurser og verdi for felleskapet. Gjennom ukentlige møteplasser utforsker barn og unge med ulik kulturell bakgrunn hverandres kulturarv med respektfull nysgjerrighet. Sammen med et profesjonelt apparat jobber aktørene mot et kunstnerisk mål som forteller om en vei videre for mangfoldsamfunnet. Anine er daglig leder i Fargespill og Irene er en allsidig kunstner og samfunnsdebattant som i flere år vært en viktig profil i mangfoldskonseptet Fargespill.

Magnus Midtvedt – mangfold i Centrum
Centrum Tigers er Oslo sentrum sin basketball-klubb. Klubben har røtter tilbake til 1987, og mangfold og inkludering har alltid vært kjernen. Nå teller klubben 450 ivrige spillere fra mer enn 50 nasjoner, de aller fleste under 19 år. I Tigers skal alle føle seg sett, hørt og satset på. Vi tør påstå at vi fra dag én har knukket mangfoldskoden. Magnus er tidligere landslagsspiller og har i mange år vært en sentral ressurs i klubben.

Bjørnar Erikstad, daglig leder i Stiftelsen VI
Stiftelsen VI jobber for å gi personer med nedsatt funksjonsevne like muligheter til et fullverdig liv. VI skal bidra til at flere mennesker med funksjonsnedsettelse opplever høyere livskvalitet, forbedret helse, økt mestringstro og mer sosial kontakt. Bjørnar er tidligere Paralympisk utøver i seiling, og har deltatt i 4 Paralympisk leker, med 5. plass i Rio 2016 som beste resultat. Bjørnar har jobbet som ambassadøransvarlig i Stiftelsen VI fra oktober 2020 og er i dag daglig leder i stiftelsen.

Del 3: Lær av de beste

Kimiya Sajjadi, Big Enough Global – «Hvorfor og hvordan å drive mangfoldsledelse?
Kimiya er grunder og daglig leder i Big Enough Global. Kimiya hjelper virksomheter, både offentlige og private, med å jobbe med mangfold og inkludering, uten å gjøre det for krevende og komplisert.

Natre Vinduer, Vinnere av mangfoldsprisen 2022, HR direktør Synnøve Grepperud, Dovista Norge
«Slik jobber vi konkret med mangfold for å skape en god arbeidsplass» Vindusprodusenten Natre Vinduer på Hemnes i Nordland vant hedersprisen Årets mangfoldsvirksomhet i desember 2022 for å ta bevisste valg for å normalisere forskjeller og skape inkludering og toleranse på arbeidsplassen. Synnøve er mangeårig HR-direktør i konsernet som eier Natre Vinduer.

Schibsted – global mangfoldsjef Sumeet Singh Patpatia
“Empowering all kind of people in their daily lives”. Schibsted er Nordens største mediekonsern med sterke merkevarer i alle land. I Norge best kjent gjennom Aftenposten, VG, Finn.no og en rekke lokalaviser. Sumeet Singh Patpatia har lang fartstid fra arbeid med teknologi og digitalisering. Sumeet er også kjent for å ha etablert og ledet det populære arrangementet “Turbandagen” som har vært arrangert i Oslo siden 2010, og som blant annet har markert at det er gått 50 år siden den første norske sikhen landet på Fornebu med en turban. Sumeet kaller seg selv for Oslo-gutt, med indisk familiebakgrunn.

Del 4: Veien videre

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen
«Regjeringens tanker om mangfold & inkludering». Anette Trettebergstuen har vært innvalgt på Stortinget fra Hedmark siden 2005, og ble på Arbeiderpartiets landsmøte i 2009 valgt inn i partiets sentralstyre. Anette bor ikke langt fra Vulkan, og på fritiden har hun jobbet som DJ på forskjellige utesteder i Oslo.

Tinashe Williamson, «Jeg har også en drøm»
Tinashe Williamson er en samfunnsengasjert skuespiller og modell. Tinashe er i dag mangfoldsansvarlig i skuespilleragenturet Global Ensemble Agency. Har tips til hva man skal gjøre hvis man ser noen oppleve rasisme. Forfatter av boken “Håndbok for unge antirasister".

Siri Abrahamsen, Gleding
Siri har studert og jobbet med ledelse, filosofi, psykologi, sosiologi og empati de siste tiårene. Hennes arbeid er blitt anerkjent med blant annet nominasjoner som “Årets unge leder” kåring av E24 i 2019, “Årets Sosial entreprenør” av FERD i 2021 og “Årets taler” i 2021 av Talerlisten, “Gullpenn” av Vixen i 2022. Arbeidet med Gleding har skapt engasjement og en bevegelse med tusenvis av mennesker som sprer glede og empati i sine nabolag.