Reisebrev fra Scania 2023

Torsdag 6 april reiste tre lag fra Centrum Tigers sammen i buss til den tradisjonsrike turneringen Scaniacup i Södertälje. Cupen regnes som uoffisielt Nordisk mesterskap for aldersbestemte klasser. Arrangementet holder meget høy standard. Inviterte lag fra hele Norden; Sverige, Norge, Danmark, Finland og Island møtes i denne prestisjetunge turneringen.

De inviterte lagene fra Centrum i år var G09, G07 og G06. Gutta dro håpefulle og med store forventninger fra Oslo skjærtorsdag i snøvær. Etter en lang og hyggelig busstur med lunsjpause på veien var vi fremme i Södertälje tidlig kveld og innlosjerte oss på hotell og skole.

De ulike lagene dro med ulike mål og ambisjoner i år. G06 som etterhvert har fått en del erfaring med fra EYBL bla hadde nok høyere ambisjoner om å nå langt i sin klasse enn G09 og G07 som for første gang deltok i ett større mesterskap utenfor Norge.

Fredag startet gruppespill-kampene for alle lag. G07 og G09 møtte tøffe motstanderlag denne dagen og fikk se og oppleve nivået til de andre storklubbene i Norden. G06 vant sin gruppe etter 2 kamper.

Lørdagen hadde G07 hentet seg inn med en god natts søvn og etter en god frokost spilte de en sterk kamp mot finske Vilpas. De hevet seg veldig fra dagen før, og kampen var uavgjort ved kampslutt, men endte dessverre med ett tap. G09 møtte det beste laget i aldersklassen deres, AIK, på lørdag og fikk sterk motstand. Mens 06 samme dag spilte en thriller av en kamp mot KFUM Blackbergs IK og tapte med ett poeng (laget som de senere møtte i finalen).

Søndag hadde både G09 og G07 to plasseringskamper hver igjen. Begge møtte hvert sitt norske Bergenslag i denne runden. G09 møtte Gimle og 07 møtte Ulrikken Eagles. Sistnevnte kamp ble også veldig spennende og endte uavgjort, med kun to poengstap på overtid.

Etter to jevne og utrolig spenningsfylte kamper også på søndag gikk G06 helt til finalen.

– Vi er selvfølgelig fornøyde med turneringen totalt sett og stolte over å ha kommet så langt siden i fjor, da vi ble nummer 11, sier Centrum-coach Isak Prinos.

– Dessverre får vi får verste kamp i turneringen i finalen. Men den første kampen mot Blackeberg viste hvor gode vi faktisk kan være, understreker treneren som har hatt 06-årgangen siden spillerne var 12 år gamle.

Til tross for noe skuffende resultater for de yngste lagene tok de likevel med seg mye lærdom, verdifull erfaring, tonnevis med motivasjon, og ikke minst noen Player of the Game- statuetter:)

Alt i alt har vi hatt en kjempefin turnering som ble avsluttet med ett Centrum lag for første gang i en Scaniafinale!!

Det var topp stemning med tre lag sammen på bussen og gutta har fått med seg gode minner for livet.

-Lagleder 07 og styremedlem, Ragnhild Friberg

Centrum Tigers skal nå videre til Superfinale i Europaligaen EYBL i Riga om to uker, spesialinvitert som et av de to beste lagene i «2. divisjon» i 06-årgangen. Etter en sesong med 11 seire og 3 tap.

Nå blir det en finale med åtte lag og med de seks beste fra «1. divisjon» som motstandere. Blant dem litauiske Zalgiris Kaunas og SKM Vilnius og latviske DSN.

Les mer her

Foto: Marianne Maja Stenerud