REISEBREV FRA SCANIA-PÅSKEN 2024

Torsdag 28. mars reiste tre lag fra Centrum Tigers igjen avsted til den tradisjonsrike og prestisjetunge turneringen Scania Cup. Cupen regnes som uoffisielt nordisk mesterskap for aldersbestemte klasser og arrangeres hvert år i Södertälje i Sverige. Arrangementet holder meget høyt nivå, og inviterte lag fra Sverige, Norge, Danmark, Finland og Island møtes her.

De inviterte lagene fra Centrum som reiste i år var som i fjor G09, G07 og G06. En stor delegasjon med forventningsfulle og spente spillere, trenere og lagledere reiste med tog og buss tidlig skjærtorsdag morgen.

Fredag startet gruppespill-kampene for alle lag, og etter en god natt søvn startet alle tre Centrum-lagene sterkt med å vinne sine første kamper denne langfredagen. Etter en seier og ett tap for G09, og det samme for G07 satt G06 igjen med to seire etter første turneringsdag.

Videre oppsummerer trenere følgende.

G2009

For G09 vil jeg si at vi sportslig viste store forbedringer i forhold til i fjor. Vi gikk fra å havne på absolutt sisteplass forrige turnering til å komme til sluttspill, og endte på en 10 plass av 19 lag i år. Alle gutta på laget var med og bidro, og vi viste virkelig at vi fortjener å delta i en slik turnering som Scania.

- Sigurd Sandlie Head coach G09

G2009

 

G2007

Etter en skuffende Eybl Challenger Cup i februar var 07-laget i en vanskelig periode før Scania stod for tur, men vi reiste oss sterkt hjemme og ble seriemestere i G17, noe som gav oss ett kjærkomment løft før vi dro til Scania.

Første kamp var mot EOS Lund. Vi visste før turneringen at vi var i en tøff gruppe, og at vi måtte vinne to av tre kamper for å nå sluttspillet. Etter en jevn kamp mot ett sterkt lag dro vi i land seieren. Dette gav oss selvtillit før kampen mot Hammarby, ett lag som dominerer i svensk serie. Vi spilte jevnt mot Hammarby, men slet med å generere gode skudd mot ett atletisk soneforsvar. Til tross for tapet, viste vi at vi kunne henge med blant de beste. I siste gruppespillkamp møtte vi danske Brønshøj, ett lag vi trodde vi kunne slå med god margin. Vi startet bra, men etter noen taktiske avgjørelser fra trenerteamet snudde kampen seg i motstandernes favør. Vi tapte dessverre, men vi hadde to plasseringskamper igjen å spille.

Gjennom sesongen har gutta på 07 skapt en god kultur på laget. Vi vet at ett tap ikke definerer oss. Vi holdt hodet oppe og nøt øyeblikket i Scania. Plasseringskampene gikk vår vei, og vi viste at vi er ett mye bedre lag enn 13. plassen vi endte på reflekterer.

Etter en lang sesong med mye internasjonal erfaring, tar vi med oss uvurderlige minner og masse selvtillit fra Scania. Vi vet at vi er gode nok til å gjøre det bra i slike turneringer, og vi gleder oss til neste utfordring, når det enn måtte være.

Før sesongen er helt over spiller G07 RM helgen 13-14 april.

-Martin Le Head coach G07

G2007

G2006/Junior

Scania var for vårt lag en fantastisk opplevelse, selv om resultatene ikke nådde helt opp til forventningene vi hadde på forhånd. Vi hadde satt oss som mål å komme oss til semifinale og konkurrere hele veien, men ting gikk ikke helt vår vei. I gruppespillet startet vi med to seiere, men følte likevel at vi hadde mye mer å gå på. I den tredje kampen der seieren i gruppa stod på spill klarte vi dessverre ikke å prestere som vi ønsket, og vi kastet bort en ledelse i de siste minuttene. Ett tap som var veldig vondt fordi vi følte at Fryshuset var ett lag vi skulle slått, og det var ergerlig å kaste bort seieren på slutten. Tapet mot Fryshuset gjorde at vi møtte hjemmelaget Södertälje i kvartfinalen og det var ett sterkt lag med mye størrelse og tre svenske u18 landslagspillere. I kvartfinalen gjorde vi en ganske god kamp, men det var tydelig at vi ikke var i god nok form til å straffe ett litt slapt Södertälje og tapte til slutt med 10 poeng. Vi røk dermed ut av sluttspillet og spilte om plasserings-spill om 5. plassen. Neste motstander var norske Ytrebygda klokka 08 om morgenen. Og etter at klokken var stilt en time frem ble dette i tidligste laget. Vi spilte en dårlig kamp, men klarte å kjempe oss gjennom kampen og vant.

I vår siste kamp møtte vi danske Falcon som vi visste kom til å bli en tøff kamp. Falcon var en av favorittene i turneringen og viste mot oss hvor gode de kan være. Vi kom klare til denne kampen og presterte vår beste kamp i turneringen, men det endte dessverre med ett svært knepent tap. Likevel fikk vi vist hvor gode vi kan være og avsluttet turneringen med hodet hevet. I turneringen var 8/10 født i 2006 og med påfyll fra 07- laget ser vi frem til å kunne konkurrere neste år. Nå ser vi frem mot U19 NM i Hønefoss 19-21 april.

-Isak Prinos Head coach G06

G2006/Junior

 

Totalt sett har alle lagene hatt en kjempefin turnering sportslig, erfaringsmessig og sosialt. Det oppleves veldig fint å være på tur med en så stor gjeng fra Centrumfamilien. Humøret er alltid på topp hos alle og både spillere, trenere og lagledere har storkost seg gjennom denne basketpåsken!

-Ragnhild Friberg lagleder 07 og styremedlem