Tiger Talks 2023 - en suksess

Centrum Tigers gjennomførte i går konferansen “Tiger Talks 2023. Mangfold mobiliserer: Pionerer, Politikere og Ledestjerner”.

Gårsdagen var overveldende med rørende historier og viktige budskap. Vi er stolte av hva merverdien til idretten kan ha for inkludering i samfunnet. Tiger Talks er et bevis på at vi fortsatt må kjempe mot rasisme, bruke stemmen vår, snakke mer om mangfold og inkludering, og ikke minst gjøre handlinger.

Hva slags handlinger må til?

Ofte er det verre enn å ta av seg headsettet og spørre om vedkommende på gata om en trenger hjelp, ansette en i bedriften som har stått utenfor arbeidslivet av ulike årsaker, eller ta den kampen når noen bruker rasistiske ord. Hvis alle gjør litt hver kan vi sammen bekjempe utenforskap som ER farlig og kostbart for samfunnet.

Marco Elsafadi

I år som i fjor var det selvfølgelig Marco som fikk rollen som konferansier. Det er nok ikke bare vi i Centrum som synes Marco er den perfekte personen å sette i denne rollen. Han er ydmyk, naturlig og har to år på rad gjort en fantastisk jobb! Tusen takk.

Kevin Rydland

Først ut på scenen i år var Kevin. En herlig mann fra Stavanger med en far fra Sri Lanka. Han er kunnskapsrik og høyt utdannet. Men da han for første gang skulle som nyutdannet og ut i jobb oppsto problematikken for alvor. For 6 år siden byttet Kevin etternavn etter å ha søkt på hundrevis av jobber uten napp. Men når Kevin fjernet sitt Sri-lanske etternavn og kun het Rydland ble saken en helt annen. Dette er noen år siden, men har det blitt noe bedre i dag? Neppe! Husk - du kan gå glipp av enormt ressursterke mennesker med denne fordommen. Takk Kevin for at du fortsetter å kjempe denne kampen.

Artem Palchym

Artem er 23 år gammel, utdannet i sports management og kom til Norge fra Ukraina i september 2022. Artem har vært hos Centrum Tigers i språkopplæring i 3 måneder. Han fortalte sin sterke historie om hvordan han opplevde sitt verste mareritt og hvordan han ble tatt imot da han kom til Norge. Salen var helt stille, det var ikke en lyd å høre og ikke et tørt øye å se. Artem fikk velfortjent stående applaus. Vi er så stolte av Artem og vi håper at vi har bidratt til at han får muligheter i arbeidslivet videre i Norge. Tusen takk for at du stilte opp.

Lise Klaveness

Selveste fotballpresidenten og den sterke kvinnen Lise inntok scenen med et brak da hun skrøt Artem opp i skyene. Lise forteller om sin kjærlighet til fotballen og viktigheten av idrettens særposisjon. Fotballen er en stor sport i verden, men endringer er likevel mulig. Fotballen og idretten generelt har en viktig rolle i samfunnet og Lise er flink til å sette ord på det. For det som er dritviktig er dritvanskelig. Tusen takk for at du kom.

Fargespill med Anine og Irene

For en fin stiftelse. Anine og Irene tok oss med inn i Fargespill sin verden gjennom video, musikk og bilder. Fargespill representerer ikke en spesifikk nasjonalitet, men bare deg selv som menneske. Anine og Irene fortalte begge sine personlige historier, to ulike historier, men mange likheter. Et viktig budskap fra Fargespill er “hva har du?” og ikke hva mangler du. Tusen takk for et inspirerende innlegg.

Anette Trettebergstuen

Kultur- og likestillingsminister Anette roste oss i Centrum for jobben vi gjør med inkludering og like muligheter. Tusen takk for flotte ord. Fokuset i innlegget lå på tilhørighet og at vi må fortsette kampen mot utenforskap og jobbe videre med å jevne ut forskjellene. Tilhørighet er viktigst. Tusen takk Anette!

Magnus Midtvedt

Vår egen Magnus Midtvedt holdt et kort innlegg om Centrumfamilien og hvordan utenforskap er farlig for samfunnet. Vi er stolte av de kloke ordene han ga til salen. To øyne, to ører og en munn. Se og lytte til mennesker før vi snakker. Husk at hat og rasisme aldri er medfødt. Det blir tillært. Ulike barn leker best. Takk Magnus!

Kimiya Sajjadi

Ledere kommer til å gjøre feil, men vi må alle tørre å forsøke! Det var godt sagt. Hun fortalte sin historie om å ikke bli hørt eller fikk bruke sin kompetanse. Hun forteller om viktigheten rundt et mangfoldige team. For det utkonkurrerer nemlig homogene team. Hun ga oss 4 steg mot mangfold. Verdifullt innlegg for hele salen. Tusen takk!

Synnøve Grepperud v/ Natre vinduer

Vindusprodusenten Natre Vinduer på Hemnes i Nordland vant hedersprisen Årets mangfoldsvirksomhet i desember 2022 for å ta bevisste valg for å normalisere forskjeller og skape inkludering og toleranse på arbeidsplassen. Synnøve forteller om mangfoldsledelse i praksis og at det handler om å tilpasse den ansatte. De ansatte er nemlig bedriftens største ambassadør. Takk for mange gode råd som vi kan ta med oss videre.

Bjørnar Erikstad

Bjørnar er tidligere Paralympisk utøver i seiling, og har deltatt i 4 Paralympisk leker, med 5. plass i Rio 2016 som beste resultat. Nå jobber han som daglig leder i stiftelsen Vi. En morsom, ydmyk og kunnskapsrik mann som fikk hele salen til å trekke på smilebåndene. Et viktig tema om å se løsningen isteden for utfordringer. Over 100.000 mennesker med en funksjonsnedsettelse står i dag uten jobb, men som ønsker seg ut i arbeid. Dette ga store inntrykk. Det handler om tiltrettelegging og inkludering av alle, også i arbeidslivet. Tusen takk for kloke ord Bjørnar!

Tinashe Williamson

Tinashe fikk stående applaus da hun takket for seg etter innlegget hennes, og det med stor grunn. Det var ikke et tørt øye å se. Takk for at du delte din sterke historie med oss i går. Rasisme eksisterer fortsatt og vi er nødt til å ta denne kampen. Ser du ikke farger, ser du ikke rasismen. Takk for at du påminnet alle om å være våken i vennegjengen, på skolen, eller arbeidsplassen rundt rasistiske holdninger. Tusen takk Tinashe!

Zained Al-Samarai

Zaineb ble i april 2023 innstilt av valgkomiteen som ny leder i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité. Valget skjer om få dager. Hun bruker sin stemme for å fremme idretten som rolle for å forebygge mot bla. kriminalitet og viktigheten innenfor helse. Idretten trenger å gjenspeile samfunnet. Hun brenner for at flere unge jenter med minoritetsbakgrunn også skal ta del i idretten. Takk for innlegget og lykke til med valget!

Siri Abrahamsen

Helt tilslutt inntok Siri scenen med storm. For en engasjert og fantastisk dame. Hun forteller sin historie om utenforskap som barn. Hun er genuint opptatt av at vi bygger folk som funker, og ikke pynter på med titler. Vi må se hele mennesket. Gleding.no er inspirert av hennes egen sønn og vi anbefaler og ta en titt! Husk - det er ikke tanken som teller, men handling som gjelder. Takk for at du avsluttet sagen med et show!

Vi ønsker å rette en STOR takk til Johan Dolven for å arbeidet og gjennomføring av Tiger Talks. Du er en stor ressurs for klubben og vi er stolte av å ha deg med på laget. Vi ønsker også å rette en stor takk til Simen og Øivind, alle frivillige, talere, bedrifter, publikum og Vulkan Arena for at dere alle bidro til at Tiger Talks ble en suksess. Vi ses igjen i 2024!


Ønsker du å delta på Tiger Talks 2024? Vet du om en bedrift som ønsker å være partner? Ta kontakt med Johan@tigertalks.no

Tusen takk til Schjærven for bilder.