Surt tap i Oslo-oppgjøret mot Ammerud

24740203_10159747380345008_671722274_o.jpg

Som vanlig var det knyttet stor spenning til Oslo-oppgjøret mellom Centrum Tigers og Ammerud. Det var ikke en spesielt velspilt kamp for noen av lagene, men det var høy intensitet og nerve hele veien. Vi slet spesielt med å stoppe Ammerud under kurven og de opparbeidet seg et lite forsprang til pause. I begynnelsen av 4. periode var ledelsen økt til 14 poeng. Det kunne se ut til at slaget var tapt, men det unge Centrum-mannskapet gir seg aldri. Da Jarl Jespersen satte en trepoenger 3 minutter før slutt, var ledelsen kuttet ned til 7 poeng. Man øynet muligheten for en seier og kaptein Magnus Midtvedt satte opp giret for fullt. Han og juniorspiller Johan Flaa sørget for viktige scoringer mot slutten og Ammeruds ledelse var kappet ned til 1 poeng med 30 sekunder igjen av kampen. Dessverre lyktes ikke tigrene å få noe bra ut av de siste sekundene og kampen endte med tap 79-82. 

Det er surt å tape når man er så nære, men vi får ta med oss det positive fra de siste kampene og fortsette den gode utviklingen. Etter seieren mot Tromsø har det vært tre kamper hvor Centrumguttene viser at de kan spille jevnt med flere av lagene i BLNO. Vi takker de yngre lagene fra Kolbotn og Oppsal og alle andre som skapte god stemning i Vulkanhallen. Magnus Midtvedt hadde 22 poeng og 10 returer, mens Johan Flaa endte opp på 19 poeng.

Comeback i seneste laget

23313386_10159619963420008_417595400_o.jpg

På tross av en utfordrende start på sesongen, møter Tigers motiverte og klare til å gi motstanderne en ordentlig kamp hver gang. I dag var intet unntak da Nidaros Jets besøkte Vulkanhallen.

Intensiteten var på plass fra start, men Nidaros hadde bedre uttelling på sine skudd og Tigers slet kanskje spesielt med å stoppe Nidaros sin amerikaner under kurven. Vi lå 11 poeng bak etter 1. periode, men spiste opp litt av forspranget i 2. periode og vi gikk til pause kun 7 poeng bak.

Dessverre ble det en noe klønete start etter hvilen og Nidaros økte ledelsen med ytterligere 12 poeng i 3. periode. Mange begynte kanskje å miste håpet, men det gjorde ikke Tigers. De skrudde virkelig opp intensiteten enda et hakk i den siste perioden. Forsvaret var mer solid og agressivt, vi fikk steals og fastbreaks, gode, sterke driver, og satte også noen viktige treere. Det var jevnt og spennende helt til slutten, men dessverre var forspranget til Nidaros litt for stort, og da marginene ikke var helt på vår side heller, endte kampen dessverre i et 6-poengs tap. Siste periode ble vunnet hele 25-12.

Likevel er vi fornøyde med toppnivået herrene holder i deler av kampen og at de viser at de kan yte god motstand. Vi har troen på at første seier for sesongen kommer snart.

Laget fremstår på sitt beste når alle jobber hardt for hverandre og for eksempel tøff jobbing i forsvar resulterer i to enkle poeng på fastbreak. Alle viste god vilje og innsats. Det er stadig nye spillere som tar ansvar. I dag var Tomas Ceesay et friskt pust og Akrem Dagnew var spesielt god på slutten. Igjen må vi trekke frem kaptein Magnus Midtvedt som satte 32 poeng og hadde 10 returer.

For Nidaros var amerikaneren Evan Harris best med 20 poeng og 16 returer.

Oppsal Tigers - Ny satsning med Oppsal Basket

20841723_1612126825517014_3339062410126716588_n.jpg

Centrum Tigers og Oppsal Basket vil sesongen 2017/2018 samarbeide om juniorlaget Oppsal Tigers. Intensjonen med samarbeidet er å gi spillerne i begge klubber et best mulig tilbud - med lag i både G19A og G19B. Spillere med BLNO-ambisjoner vil gjennom samarbeidet få en utviklingsarena med nærhet til Centrums BLNO-lag.

Trenerteamet består av Jarl Jespersen (Centrum Tigers), Jonatan Moe (Oppsal Basket) og Rune Andersen (Oppsal Basket).

Spillere, trenere og klubbene ser med entusiasme fram mot at sesongen skal komme i gang.

Ønsker du mer informasjon om Oppsal Tigers, send gjerne en mail til: rune.b.andersen@siemens.com, post@centrumtigers.no eller post@oppsalbasket.no

Norgesmestere for andre året på rad

Det var duket for basketfest i Frøya Arena da Centrum Tigers og Gimle gjorde seg klare til NM-finalen. TV2-kameraene var på plass og det strømmet på med over 1700 tilskuere. Stemningen var til å ta og føle på. Kampen startet meget underholdene med raske scoringer, blokker og en fin dunk fra Miilah Kombat som var en konstant trussel under kurven. Som forventet var Gimlefansen i overtall i Bergen, noe man hørte tydelig i begynnelsen av kampen. Lagene fulgte hverandre tett i 1. periode, men etter hvert dro Centrum litt i fra og da var det de tilreisende fra Oslo som kunne juble høyest.

En 14-poengs ledelse til pause føltes bra, men ikke trygt nok til at ikke Gimle kunne melde seg på igjen. Det tok ikke mer enn 2 minutter før ledelsen var kuttet ned til 7 poeng. Gimle klarte å kjempe Centrum litt ut av stilen og satte samtidig noen viktige skudd.  Ledelsen ble redusert til 5 poeng før Centrum igjen viste at de var det beste laget og stakk i fra. Alle som spilte bidro med viktige scoringer, returer eller godt forsvarsspill. Det var betryggende å se at tigrene hadde flere strenger å spille på. 

Før siste periode var ledelsen oppe i 14 poeng. Gimle prøvde seg med noen smårykk, men kom aldri nærmere enn 9 poeng bak. Da Aksel Bolin dunket inn til 82-67 skjønte alle at kampen var avgjort og Centrum kunne bare kontrollere inn til deres andre norgesmestertittel på rad. Aksel Bolin ble kåret til kampens MVP med 28 poeng og 12 returer. Miilah Kombat tok også en double-double og endte på 21 poeng og 10 returer.

Vi gratulerer alle spillere, benken som har vært fantastiske, trener Inge Kristiansen, støtteapparatet og tilskuerne med NM-gullet! Takk til Frøya og Gimle for et flott arrangement  

Sluttresultat: 87-74

Til finalen andre året på rad

Som forventet ble det en jevn og underholdende kamp hele veien mot Kongsberg Miners. Centrum Tigers ledet med 8 til pause, men Kongsberg kom best i gang etter pausen og spiste opp ledelsen. I store deler avfjerde periode var Tigers i ledelsen med et par poeng. Magnus Midtvedt ble feilet da det gjensto 2 sekunder igjen av kampen, og fikk tildelt straffer. Han traff begge og førte Tigers til en 3 poengs ledelse. Kongsberg Miners tok en time-out og fikk flyttet ballen frem i farlig posisjon. Øivind Lundestad traff en vanskelig treer i siste sekund som førte til at det ble overtime. I forlengelsen kom Tigers best i gang, men Miners svarte alltid tilbake. Det ble kniving til siste slutt, og da siste 2-poengs forsøket til Kongsberg ikke gikk inn i kurven, kunne jubelen bryte løs. Alle guttene jobbet beinhardt, og var gode i sine roller.

Toppscorer: Magnus Midtvedt 25 poeng, Torgrim Sommerfeldt 19 poeng og 11 returer, og Miilah Kombat 17 poeng og 16 returer. 

Sluttresultat 86-84. Vi gleder oss til finalen førstkommende Søndag i Bergen!

Seier i første semifinale

I første semifinalen mellom Tigers og Miners ble det en svært spennende kamp til pause hvor begge lagene var på høygir. Centrum Tigers kom best i gang og hadde en 7-0 run på starten av kampen. Miners klarte å komme litt tilbake, men Tigers avsluttet perioden med en liten ledelse på 17-24. I andre periode var Miners mer tente og begynte å spise opp ledelsen, som førte til at Miners kunne gå til pause med en 2-poengs ledelse. I tredje periode fortsatte lagene å bytte på ledelsen frem til det gjensto 5 minutter av tredje periode.  Sander Aslesen kom inn og satte viktige poeng, deriblant en putback på en offensiv retur som ga oss en 10-poengs ledelse. Sander måtte dessverre ut med hjernerystelse og en vridning i kneet etter 4 minutter på banen. Resten av guttene bygget videre på denne ledelsen, og de var ustoppelige til tider. Tigers tillot Miners kun å score 60 poeng, etter glimrende forsvarsarbeid hele kampen. Alle guttene bidro og det var en god lagseier. Aksel Bolin må likevel nevnes, han var både høyt og lavt med 22 poeng, 18 returer og 3 assist. Tett etterfulgt av Torgrim Sommerfeldt med 20 poeng, og Magnus Midtvedt med 16.

Kom mannsterke for å få med dere kamp nummer 2 i Vulkanhallen på lørdag klokken 16:00. Kom tidlig for å garantere dere plass. Det er vinn eller forsvinn for Kongsberg Miners, og en seier for Centrum Tigers betyr finalebillett.

Centrum Tigers videre til semifinale

Etter å ha valset over Frøya Basket i kamp nummer en, var selvtilliten til guttene på topp før kamp nummer to i kvartfinalen. 

Tigers startet bra og ledet 20-12 etter første periode. Midtveis i andre periode klarte Frøya å spise opp ledelsen vi hadde med tre kjappe trepoengere, og Tigers gikk til pause med kun 1-poengs ledelse. Frøya gikk kjapt til verks etter pausen og ledet på det meste med 9 poeng i tredje periode. I fjerde periode var Torgrim Sommerfeldt ustoppelig og hadde flere viktige scoringer da ledelsen vippet frem og tilbake. Frøya scorte en lay-up og ledet 73-72 da det gjensto 20 sekunder av kampen. 

Torgrim hadde ballen de siste sekundene og satte iskaldt en trepoenger som ga oss seieren, 73-75. Alle guttene hadde gode perioder, og kom sammen som et lag da det gjaldt som mest. Anders Stien har tatt ansvar i rollen som point guard og Aksel Bolin hadde nok en god kamp. Toppscorere var Aksel Bolin 22 poeng og Torgrim Sommerfeldt 20 poeng.

Nå er vi klare for semifinale, og første kampen spilles allerede førstkommende onsdag klokken 19.00. Møt opp i Kongsberghallen for å støtte guttene.

Heia Centrum Tigers!

Seier i første kvartfinale

På søndag var det klart for første kvartfinale mellom Centrum Tigers og Frøya. 

Herrene virket tente og klare fra første stund. Vi klarte raskt å oppbygge oss en ledelse som vi aldri ga fra oss. Lagspillet var til tider veldig imponerende. Det var mye fint spill med kutter, driver og med pasning til skyttere. Anders Stien viste at han ville videre fra kvartfinalerunden og var en konstant trussel. Ikke bare satte han 3-poengere, men han angrep kurven, og ble belønnet med enten straffer eller en god assist. Dessverre måtte han forlate banen etter 22 minutter grunnet sin andre tekniske feil.

Miilah og Tim gjorde en meget god defensiv jobb på Frøyas importspillere og hindret dem i å dominere kampen. I tillegg var Aksel veldig stødig både i angrep og forsvar. Sammen med Torgrim ble han toppscorer med 23 poeng. Aksel hadde i tillegg 15 returer og 4 assists. 

Det virket som om Tigers hadde kontroll hele veien, og vi håper de spiller med like mye intensitet og styrke neste helg i Bergen. Vinner de den kampen er de videre til semifinalen i sluttspillet!

Årsmøte tirsdag 28. mars

Innkalling til årsmøte 2017

CENTRUM TIGERS IDRETTSFORENING

TIRSDAG 28.MARS 2017

KL. 17.30

Vulkan Flerbrukshall

Vulkan 13

 

Saker som skal behandles på årsmøtet må være sendt til klubben senest to uker før årsmøtet, dvs. innen tirsdag 14.3.2017.

Fullstendig saksliste er tilgjengelig for medlemmene 1 uke før årsmøtet, dvs. tirsdag 21.3.2017.

For å ha stemmerett på årsmøtet må et medlem ha fylt 15 år, ha vært medlem i minst 1 mnd., og ikke skylde klubben kontingent.

Forslag til årsmøte sendes klubbens postboksadresse:

Centrum Tigers Idrettsforening, Postboks 2086 Grünerløkka, 0505 Oslo,

eller på e-postadresse: post@centrumtigers.no,

eller leveres på kontoret i Vulkanhallen.

 

Saksliste fås ved henvendelse til klubbens kontor på tlf. 22 99 11 00 mellom kl. 12:00 – 16:00.

 

Med vennlig hilsen

styret

Tap for Bærum i toppoppgjør

Toppkampen mot Bærum gikk ikke helt som vi hadde håpet. 

Tigers slet med å finne flyten mot et aggressivt forsvar og hadde ikke helt dagen. Vi manglet Aksel Bolin, men Miilah Kombat, Tim Hilhorst og Thomas Mjøs viste i perioder veldig godt spill og sørget for å holde laget litt inne i kampen. Det var høyt tempo med flere fine dunker og blokker på begge lag. Vi hadde kun 5/26 treff fra trepoengslinjen, noe som ikke er hverdagskost. Frustrasjonen var på topp og preget kampen. 

Bærum styrte kampen med Stian Mjøs (32 poeng)  og importspilleren JD Weatherspoon (43 poeng og 14 returer)  som hadde en god dag på jobb. 

Toppscorere for oss ble Thomas Mjøs 17 poeng og Miilah kombat 14 poeng, 13 returer og 5 assist.

Sluttresultat: Centrum 72 - Bærum 99

Seier til Centrum Tigers

Frøya var på besøk i Vulkanhallen for andre helg på rad. Centrum Tigers  hadde 5 strake seiere, og var klare for å fortsette seiersrekken og den gode trenden fra forrige helg. Bergenslaget var høyt oppe etter seieren mot Nidaros Jets dagen før og var klare for å gi tigrene kamp.  Denne kampen ble mye jevnere enn sist gang lagene møttes og de fulgte hverandre store deler av kampen. Hver gang Centrum Tigers dro litt i fra kjempet Frøya seg tilbake. Tigrene fikk likevel en liten ledelse i 3.periode som holdt ut resten av kampen. Toppscorer denne gangen var Torgrim Sommerfeldt med 24 poeng. Tett etterfulgt av Aksel Bolin med nok en dobbel-dobbel, 16 poeng og 12 returer.

Centrum Tigers tok styringen fra start

Centrum Tigers tok styring fra start mot Frøya og hadde kontroll hele kampen. Etter første periode ledet Centrum Tigers med 36-13, og traff 6 treere i første periode. Herrene gikk til pause med stillingen 53-24. Kampen ble aldri spennende og alle på laget fikk minutter på banen. Guttene har vist at de er i form i det siste og at spillet begynner å sitte. Aksel Bolin hadde nok en gang en bra kamp med 21 poeng og 11 returer. Torgrim Sommerfeldt 21 poeng, 7 returer og 5 assist.

To viktige seiere for Tigerne

Kampprogrammet etter jul har vært ganske tett, og Centrum Tigers har nettopp spilt to hjemmekamper på fire dager.

Første kamp gikk mot Nidaros Jets på søndag. Centrum gikk ut med høy energi og presset Nidaros fra start. Det betalte seg og første periode ble vunnet hele 36-10. Dominansen fortsatte i neste periode og til pause lå Tigers foran 63-24. 

En så trygg ledelse gjorde at coach Kristiansen ga alle spillere godt med minutter i kampen. De takket for tilliten og vi kan blant annet trekke frem Johan Emaus Flaa og Jules Akvama som scorte henholdsvis 13 og 11 poeng.

Nidaros vant de to siste periodene med 6 og 3 poeng, men Tigers hadde full kontroll hele veien og vant til slutt en overlegen seier med 105-75. 

Magnus og Torgrim satte 15 poeng, Aksel bidro med 14 og ekstra gledelig var det å se Miilah tilbake på parketten. Han viste seg frem med 16 poeng og 7 returer.

Toppscorer hos Jets var Erik Aunvåg Matsen med 16 poeng. 

 

På onsdag var det Asker Aliens som sto på motsatt banehalvdel. Dette ble en kamp preget av mye show, med blant annet dunker, blokker og treere. Lagspillet var ikke helt på topp til å begynne med, men heldigvis sørget gode enkeltprestasjoner for at vi lå foran hele veien. Etter første periode ledet Centrum med 8 poeng, og til pause kunne de gå til garderoben med stillingen 50-34. 

Etter hvilen klarte Tigers å holde fokuset oppe, lagspillet ble bedre og bedre, og de dro ytterligere ifra etter å ha vunnet perioden 28-13. De var aldri truet og kunne ro seieren trygt i land. Sluttresultatet ble overbevisende 96-57.

Aksel Bolin hadde nok en meget sterk kamp med 19 poeng, 14 returer og 5 assist, men det var mange som bidro, og ytterligere fem spillere scorte over 10 poeng: Magnus, Torgrim, Miilah, Tim og Anders.

Blant noen av kampens høydepunkter har vi lyst til å trekke frem Miilahs 2 treere (av 3 forsøk), Magnus sin iherdige innsats hvor han blant annet tok 4 meget sterke angrepsreturer, og ikke minst Thomas Mjøs sin drive som endte i en herlig dunk til stor begeistring for benken og publikum.

Djo Loo Yele var nok en gang Askers kjempe med 21 poeng og 15 returer.

Surt tap for Kongsberg

Etter en sørgelig kamp mot Kongsberg i romjula hvor store deler av laget manglet, var det torsdag klart for et ordentlig oppgjør mellom Centrum Tigers og serieleder Kongsberg Miners. Kampen var jevnspilt fra start til slutt, men Kongsberg hadde et lite overtak i begynnelsen av kampen. Centrum Tigers kjempet seg tilbake og stillingen til pause var 49-49. 

Med ca 6 minutter igjen av kampen var Tigers 11 poeng foran. Det føltes ikke som en trygg ledelse og 4 minutter senere var det Kongsberg som var i føringen igjen. Kampen var preget av mange feilavblåsninger der begge lag hadde sentrale spillere i feiltrøbbel. Dessverre gikk det hardest utover Centrum som fikk både Anders Stien, Tim Hilhorst, Thomas Mjøs og Torgrim Sommerfeldt ute med 5 feil mot slutten av kampen. Laget hadde likevel flere muligheter til å komme tilbake, men det ville seg ikke denne gangen. Kongsberg vant til slutt 97-100. 

Anders Stien var fantastisk på 3-poengere med treff på 7 av 13 og totalt 26 poeng. I tillegg var Aksel Bolin sterk med sin double-double, 22 poeng og hele 19 returer.

Knepent tap mot Bærum Basket

Søndag var Bærum Basket på besøk i Vulkanhallen. Kampen svingte mye for begge lag. Centrum begynte best og ledet med 8 poeng etter 1. periode, men Bærum svarte og gikk til pause med en 5-poengs ledelse. 3. periode var en nedtur for Centrum, vi slet med å score samtidig som Bærum var gode både under kurven og fra langdistanse. De vant perioden 12-27 og ledet dermed med 20 poeng. I 4. periode våknet Centrum og satte i gang en innhenting som gjorde at vi øynet håp. Dessverre var ikke marginene helt på vår side i sluttminuttene og Centrum måtte gi tapt med 5 poeng. 

Kampens toppscorer ble Anders Stien med 23 poengs, mens Stian Mjøs ble Bærums mestscorende med 20 poeng.

Neste kamp er allerede nå på onsdag. Vi sees! 

Skadetrøbbel og tre tap på rad for Tigers i BLNO

Centrum Tigers har spilt kamper i Bergen og Trondheim de siste to helgene og måtte dessverre reise tilbake til Oslo med tap. Laget sliter med skader for tiden. Det startet med Miilah Kombat (strekk) og Torgrim Sommerfelt (kne). Miilah prøvde seg på kampene i Bergen, men Torgrim fikk en ny skade (overtråkk) og kunne ikke spille.

I kampen mot Gimle havnet Tigers litt bakpå etter første periode og måtte prøve å ta igjen forspranget. De nærmet seg flere ganger, men måtte til slutt se seg slått med 97-78. Miilah klarte seg bra med 13 poeng og 12 returer, men dessverre fikk Tigers en ny sentral spiller skadet da Aksel Bolin tråkket over. Toppscorer ble Thomas Mjøs med 19 poeng.

Mot Frøya dagen etter holdt lagene følge omtrent halvveis ut i kampen, men derfra hadde Frøya overtaket og vant solid 97-69. Tigers slet med returtakingen, der de hadde 27 mot Frøyas 45. Magnus Midtvedt hadde en solid kamp med 18 poeng og 7 returer.  

Som om det ikke var nok skader klarte Magnus å pådra seg en strekk på trening og Miilah måtte innse at han heller ikke var helt tilbake etter sin skade. Torgrim og Anders er på jobbtur i USA og Aksel er fortsatt skadet etter Gimle-kampen. Dermed var 5 av de mest sentrale spillerne på laget ute før kampen mot Nidaros i Trondheim. Nidaros har også hatt litt skadetrøbbel og hadde ikke amerikaneren Roquemore på banen. 

Centrum Tigers startet best i Trondheim og ledet de første minuttene. Halvveis i kampen var det likevel Nidaros som hadde overtaket med stillingen 37-28. Tigers ga seg ikke uten kamp og tok litt innpå i tredje periode, men dessverre ble det også tap denne gangen. Stillingen ble til slutt 82-68. Thomas Mjøs ledet laget og imponerte med 25 poeng, 6 steals og 4 assist. Tim Hilhorst hadde også en god kamp med 18 poeng og 8 returer. 

Selv om det er frustrerende med mange skader er det positivt at andre på lagetfår muligheten og tilegner seg viktig kamperfaring. Vi tror dette kan gjøre laget sterkere senere i sesongen, ønsker alle de skadede god bedring og håper de snart er skadefrie og tilbake på banen.