Norgesmestere for andre året på rad

Det var duket for basketfest i Frøya Arena da Centrum Tigers og Gimle gjorde seg klare til NM-finalen. TV2-kameraene var på plass og det strømmet på med over 1700 tilskuere. Stemningen var til å ta og føle på. Kampen startet meget underholdene med raske scoringer, blokker og en fin dunk fra Miilah Kombat som var en konstant trussel under kurven. Som forventet var Gimlefansen i overtall i Bergen, noe man hørte tydelig i begynnelsen av kampen. Lagene fulgte hverandre tett i 1. periode, men etter hvert dro Centrum litt i fra og da var det de tilreisende fra Oslo som kunne juble høyest.

En 14-poengs ledelse til pause føltes bra, men ikke trygt nok til at ikke Gimle kunne melde seg på igjen. Det tok ikke mer enn 2 minutter før ledelsen var kuttet ned til 7 poeng. Gimle klarte å kjempe Centrum litt ut av stilen og satte samtidig noen viktige skudd.  Ledelsen ble redusert til 5 poeng før Centrum igjen viste at de var det beste laget og stakk i fra. Alle som spilte bidro med viktige scoringer, returer eller godt forsvarsspill. Det var betryggende å se at tigrene hadde flere strenger å spille på. 

Før siste periode var ledelsen oppe i 14 poeng. Gimle prøvde seg med noen smårykk, men kom aldri nærmere enn 9 poeng bak. Da Aksel Bolin dunket inn til 82-67 skjønte alle at kampen var avgjort og Centrum kunne bare kontrollere inn til deres andre norgesmestertittel på rad. Aksel Bolin ble kåret til kampens MVP med 28 poeng og 12 returer. Miilah Kombat tok også en double-double og endte på 21 poeng og 10 returer.

Vi gratulerer alle spillere, benken som har vært fantastiske, trener Inge Kristiansen, støtteapparatet og tilskuerne med NM-gullet! Takk til Frøya og Gimle for et flott arrangement  

Sluttresultat: 87-74