To viktige seiere for Tigerne

Kampprogrammet etter jul har vært ganske tett, og Centrum Tigers har nettopp spilt to hjemmekamper på fire dager.

Første kamp gikk mot Nidaros Jets på søndag. Centrum gikk ut med høy energi og presset Nidaros fra start. Det betalte seg og første periode ble vunnet hele 36-10. Dominansen fortsatte i neste periode og til pause lå Tigers foran 63-24. 

En så trygg ledelse gjorde at coach Kristiansen ga alle spillere godt med minutter i kampen. De takket for tilliten og vi kan blant annet trekke frem Johan Emaus Flaa og Jules Akvama som scorte henholdsvis 13 og 11 poeng.

Nidaros vant de to siste periodene med 6 og 3 poeng, men Tigers hadde full kontroll hele veien og vant til slutt en overlegen seier med 105-75. 

Magnus og Torgrim satte 15 poeng, Aksel bidro med 14 og ekstra gledelig var det å se Miilah tilbake på parketten. Han viste seg frem med 16 poeng og 7 returer.

Toppscorer hos Jets var Erik Aunvåg Matsen med 16 poeng. 

 

På onsdag var det Asker Aliens som sto på motsatt banehalvdel. Dette ble en kamp preget av mye show, med blant annet dunker, blokker og treere. Lagspillet var ikke helt på topp til å begynne med, men heldigvis sørget gode enkeltprestasjoner for at vi lå foran hele veien. Etter første periode ledet Centrum med 8 poeng, og til pause kunne de gå til garderoben med stillingen 50-34. 

Etter hvilen klarte Tigers å holde fokuset oppe, lagspillet ble bedre og bedre, og de dro ytterligere ifra etter å ha vunnet perioden 28-13. De var aldri truet og kunne ro seieren trygt i land. Sluttresultatet ble overbevisende 96-57.

Aksel Bolin hadde nok en meget sterk kamp med 19 poeng, 14 returer og 5 assist, men det var mange som bidro, og ytterligere fem spillere scorte over 10 poeng: Magnus, Torgrim, Miilah, Tim og Anders.

Blant noen av kampens høydepunkter har vi lyst til å trekke frem Miilahs 2 treere (av 3 forsøk), Magnus sin iherdige innsats hvor han blant annet tok 4 meget sterke angrepsreturer, og ikke minst Thomas Mjøs sin drive som endte i en herlig dunk til stor begeistring for benken og publikum.

Djo Loo Yele var nok en gang Askers kjempe med 21 poeng og 15 returer.