Tap i sesongens andre hjemmekamp

Lørdag var det duket for sesongens andre hjemmekamp for BLNO-guttene. Det lå an til en spennende kveld i Vulkanhallen mot nyopprykkede Kongsberg Miners som var i flyten etter å ha vunnet sine to siste kamper. Centrum Tigers ønsket å fortsette den gode trenden etter forrige helgs seier og de tok styringen fra start også denne gangen. Lagspillet fungerte godt og de satte flere fine skudd. Forsvaret var også aggressivt og Kongsberg ble presset til et par turnover. Ledelsen var oppe i 12 poeng midtveis i første periode, men Kongsberg tok igjen litt og til pause var stillingen 47-39.

Fra starten på 3. periode var det Kongsberg som gikk ut i hundre og fant en flyt som våre gutter dessverre ikke hadde tilsvar på. Det meste syntes å gå deres vei, de spilte på seg selvtillit, samtidig som Centrum virket stresset av å ikke finne tilbake til det gode spillet fra begynnelsen av kampen. Sakte men sikkert så de Kongsberg rykke ifra og vinne 3. periode hele 32-15.

Centrum fikk aldri til noe rykk og klarte ikke å hente inn ledelsen til Kongsberg på tross av flere fine enkeltmannsprestasjoner. Det hjalp dessverre lite når lagspillet sviktet og avslutningene under kurven ikke satt. Samtidig fikk Kongsberg til det meste de prøvde på og virket umulige å stoppe. De vant den siste perioden med 5 poeng og kunne dermed slippe jubelen løs da kampen var over.

Det ble et skuffende tap for Tigers som hadde startet kampen så bra. Toppscorer denne gang var Harald Frey med 23 poeng. Han lekte seg til tider bak trepoengslinjen, fintet motstandere ut til innbytterbenken og satte iskaldt inn skudd. Sander Aslesen var et friskt pust og satte 3 av 4 trepoengere. Frank Nyborg jobbet som vanlig hardt under kurven og plukket 9 returer. Hos Kongsberg var deres to amerikanske importspillere i slaget. Brandon Boggs satte 30 poeng, mens Aareon Smith hadde 24. Øyvind Lundestad hadde også en god kamp, og scorte 19 poeng.

Selv om det ble tap denne gangen tar vi likevel med oss noe veldig positivt fra kampen. Som meldt på forhånd skulle alle billettinntekter gå til Flyktninghjelpen. Med fulle tribuner og et par sjeler med ekstra giverglede, klarte vi å samle inn en pen sum. Takk til alle som bidro! Vi ses igjen til neste kamp.